پارتیشن ها یکی از ارکان اصلی دکوراسیون داخلی ادارات، شرکت ها و منازل محسوب می شوند. اگر نمی دانید پارتیشن چیست و چه کاربردها و انواعی دارد، نگران نباشید، چرا که در این مقاله کامل و جامع از وبلاگ معماری آترینا، قصد داریم تا به طور مفصل درباره انواع پارتیشن یا پاراوان و کاربردهای آن با شما صحبت کنیم.
جهت مشاوره رایگان و دریافت قیمت روز پارتیشن اداری تماس بگیرید.
تماسدر واقع پارتیشن کلمه لاتینی است که با املای patition نوشته می شود. این کلمه به معنای جداسازی می باشد. زمانی که شما از پارتیشن استفاده می کنید، درواقع محیط مورد نظر خود را قسمت بندی کرده و از آن بهره میبرید. پارتیشنها به دلیل تنوع بالایی که دارند، علاوه بر جداسازی و قسمت بندی یک محیط، سبب بهبود دکوراسیون داخلی و جذابیت بصری آن مکان نیز می شوند.
فرض کنید فضای بزرگ و یکپارچه ای را در اختیار دارید و می خواهید وسایل خود را در این فضا بچینید، اما به دلیل بزرگی مکان، نمیدانید چطور و از کجا باید قسمت بندی را شروع کنید، استفاده از یک پارتیشن یا پاراوان میتواند به شما در قسمت بندی فضای محیط کمک کند.
پارتیشنها به ما کمک می کنند تا یک فضای بزرگ را به فضاهایی کوچک تر و اختصاصی تر تبدیل کنیم و با این کار چیدمان وسایل هر بخش را متناسب با کارایی آن محیط، به آسانی انجام دهیم. اگر منزل شما فقط از یک سالن، یک اتاق و یک آشپزخانه تشکیل شده است، استفاده از پارتیشن می تواند سبب بهبود تقسیم بندی نقاط مختلف منزلتان شود. ادارات و شرکت ها نیز برای تقسیم بندی اتاق کار کارمندان خود معمولا از پارتیشن اداری و ثابت استفاده می کنند.
پارتیشن ها علاوه بر تقسیم بندی فضای خانه، ادارات و شرکت ها، می توانند موجب افزایش جذابیت بصری محیط و زیبایی بیشتر دکوراسیون و نمای داخلی آن نیز بشوند.استفاده از پارتیشن ها همچنین سبب می شود تا یک محیط کاری یا خانگی از یکنواختی خارج و شکل و فرم بهتری به لحاظ زیبایی شناختی پیدا نماید.
تا اینجای کار متوجه شدید که پارتیشن چیست و چه کاربردهایی دارد، در ادامه قصد داریم تا به معرفی انواع پارتیشن ها به لحاظ نوع و جنس بپردازیم و به شما در انتخاب پارتیشن مناسب برای خرید کمک نماییم، پس با در ادامه همراه باشید.
شاید برای شما جالب باشد که بدانید این نوع پارتیشن چیست و چه کاربردی دارد. از پارتیشن اداری عمدتا برای جداسازی بخش های مختلف ادارات و شرکت ها استفاده می شود. این نوع پارتیشن ها معمولا به گونه ای طراحی می شوند که متناسب با محیط شرکت و اداره باشند و ترکیبات دکوراسیون داخلی آن را به هم نزند. این دسته از پارتیشنها باید به نحوی طراحی شوند که امکان دسترسی آسان و همچنین نظم محیطی را در محل کار فراهم برای کارمندان فراهم آورند.
برای طراحی پارتیشنهای اداری میتوان از چوب، شیشه، فلز و حتی ترکیب این موارد با هم نیز بهره برد. مهم ترین موضوعی که برای انتخاب نوع پارتیشن اداری باید به آن توجه کرد، انتخاب جنس پارتیشن می باشد. پارتیشن های ام دی اف، چوبی و شیشه ای گزینه مناسب برای ادارات و شرکت ها هستند.
احتمالا شما در اجرای نقشه ساخت و ساز خانه خود نقشی نداشته اید، اما حالا همه چیز در دست شماست و با بهره مندی از یک یا چند پارتیشن خانگی میتوانید طراحی داخلی منزل خودتان را به زیباترین شکل ممکن به دلخواه خود انجام دهید.
فرقی ندارد که خانه شما کوچک باشد یا بزرگ، چون در هر صورت برای استفاده بهینه از محیط منزلتان، ممکن است به پارتیشن نیاز داشته باشید. با استفاده از پارتیشنهای خانگی می توانید محیط منزل خود را به قسمتهای دلخواه تقسیم کنید و متناسب با سلیقه خود به چیدمان آنها بپردازید.
برای آنکه به زیبایی محیط خانه خود بیفزایید، میتوانید از پارتیشنی متناسب با منزل خود و از هر نوع پارتیشن برای قسمتی که کاربرد دارد استفاده کنید. شما می توانید از پارتیشن خانگی برای ورودی منزل، جلوی دستشویی، به عنوان جداکننده اتاق ها و یا آشپزخانه استفاده نمایید.
اگر نمی دانید پارتیشن ثابت چیست ، باید ابتدا به شما بگوییم که از نظر قابلیت جابجایی، تمامی پارتیشن ها به دو دسته ثابت و متحرک تقسیم میشوند. پارتیشن ثابت نسبت به مدل متحرک، وزن بیشتری دارد و به وسیله پیچ و مهره در محل ثابت می شود. وقتی این نوع پارتیشن در محلی نصب شد، امکان جابهجایی و تغییر موقعیت ندارد و بهتر است در مکانهایی استفاده شود که تصمیم به جا به جایی مداوم آن نیست.
ارتفاع پارتیشنهای ثابت، متغیر است و اندازه بعضی از آن ها تا سقف نیز می رسد. از پارتیشن های ثابت معمولا برای ادارات و شرکت ها استفاده می شود.
پارتیشن متحرک قابلیت جابهجایی دارد و به راحتی می توانید تقسیم بندی محیط را بعد از مدتی تغییر داده و متناسب با سلیقه خود شکل دکوراسیون را عوض کنید. پارتیشن متحرک کاربرد بسیاری دارد زیرا به ساده ترین شکل می توان از آن استفاده کرد و می توان متناسب با نیاز، محل استقرار آن را تغییر داد.
این پارتیشنها در انواع مختلفی تولید می شوند که می توان به پارتیشن چرخ دار، لولایی، آکاردئونی، متحرک آکاردئونی، آکاردئونی چوبی و متحرک پانلی اشاره کرد. از پارتیشن های متحرک عمدتا در منازل مورد استفاده قرار می گیرند.
این نوع پارتیشن برای خانههایی که مبل و وسایل چوبی دارند، بسیار مناسب است. ترکیب و هماهنگی این پارتیشن با وسایل چوبی خانه، زیبایی و جذابیت خاصی به محیط میدهد. پارتیشنهای چوبی به راحتی قابل تمیز شدن هستند و از این جهت خاطر شما را آسوده می کنند، اما نکته ای که باید به آن توجه کنید این است که اگر در محیطی مرطوب از این پارتیشنها استفاده کنید، عمر آنها کاهش یافته و زودتر خراب می شوند.
در ادارات هم می توان از این پارتیشنها استفاده کرد، زیرا علاوه بر گرما و آرامش خاصی که به کارکنان منتقل می کنند، جذابیت و جلوه زیبایی به محیط یک اداره نیز می بخشند.
پارتیشن ام دی اف بسیار مقاوم و مستحکم بوده و در برابر عواملی مانند سایش و پوسیدگی مقاومت بیشتری نسبت به پارتیشن چوبی دارد. این پارتیشن قیمت مقرون به صرفه ای نسبت به پارتیشن چوبی داشته و ویژگی مثبت دیگری که دارد این است که در ادارات مانند یک عایق صدا عمل می کند و از منتقل کردن سر و صدا به قسمتهای دیگر یک اداره یا شرکت جلوگیری می کند. این نمونه پارتیشن از تنوع بالایی برخوردار بوده و هر ارگانی متناسب با نیاز خود می تواند طرح و ابعاد آن را انتخاب نماید. حال که می دانید پارتیشن ام دی اف چیست ، بد نیست تا پارتیشن شیشه و ویژگی های آن نیز آشنا شوید.
پارتیشن های شیشه ای جذابیت و زیبایی خاصی دارند و اگر از شیشه هایی مات و یا نقش دار برای تولید این پارتیشن ها استفاده شود، زیبایی چشمگیری به محیط می دهند. این نوع پارتیشن به سادگی قابل نصب بوده و بسیار مقرون به صرفه می باشد. اگر از پارتیشن های شیشه ای دوجداره استفاده کنید، به عنوان عایق صدا نیز عمل می کنند.
از دیگر ویژگیهای این نوع پارتیشن، قابلیت نظافت و تمیز کردن آسان آن است. پارتیشن های شیشه ای برای ادارات مناسب بوده و مانند پارتیشن های چوبی، روشنایی محیط را محدود نمی کنند. پارتیشن ام دی اف و شیشه نوع دیگری از پارتیشن اداری است که از ترکیب ام دی اف و شیشه تولید می شود.
پارتیشن ها بر اساس تعداد جداره به دو صورت تک جداره و دوجداره ساخته می شوند. این پارتیشن ها هر کدام متناسب با ویژگی های خاص خود، فضای یکپارچه ساختمان ها را تفکیک می کنند و با دکوراسیون، هماهنگ می شوند. اگر نمی دانید پارتیشن تک جداره و دو جداره چیست ، در ادامه با ما همراه باشید.
پارتیشن تک جداره به صورت یک تکه و در حالت ایستاده در داخل قاب قرار می گیرد. این پارتیشن با توجه به تک جداره بودن، وزن کمی دارد و به راحتی قابل جابجایی می باشد. ستون های این نوع پارتیشن زیاد است و به همین دلیل بدون لغزش بر روی زمین قرار می گیرد. این نوع پارتیشن با متریال مختلفی ساخته می شود و هر کدام ویژگی های خاص خود را دارند. پارتیشن های چوبی، آلومینیومی، شیشه ای و ام دی اف از پارتیشن های تک جداره موجود در بازار هستند. در بین متریال مختلف، ام دی اف به عنوان پرطرفدارترین نوع پارتیشن تک جداره شناخته می شود.
پارتیشن تک جداره می تواند دارای ارتفاع بلند یا کوتاه باشد و این بستگی به نیاز کاربران دارد. پارتیشن تک جداره متناسب با سبک ساختمان و دکوراسیون قابل طراحی است و افراد می توانند در سبک کلاسیک، نئوکلاسیک و مدرن از این پارتیشن استفاده نمایند. پارتیشن تک جداره قیمت کمتری نسبت به مدل دوجداره دارد اما تنوع طرح آن کمتر است. در این نوع پارتیشن از یراق ها و تزئیناتی مثل کرکره استفاده نمی شود.
پارتیشن دوجداره نسبت به نوع تک جداره دارای وزن بیشتری می باشد و به راحتی بر روی زمین قرار می گیرد. در این نوع پارتیشن از هیچ ستونی برای نگهداری پارتیشن استفاده نمی گردد و سطح پارتیشن یکپارچه و یکدست است. پارتیشن دو جداره عایق خوبی برای سر و صدا می باشد و در محیط های اداری بیشترین کاربرد را دارد. بین جداره های این پارتیشن می توان از کرکره یا سایر یراق آلات استفاده نمود. فاصله بین جداره ها مکان خوبی برای عبور کابل ها می باشد.
استحکام و مقاومت پارتیشن دو جداره از نوع تک جداره بیشتر است و به دلیل دو جداره بودن، قیمت بالاتری دارد. این نوع پارتیشن تنوع و زیبایی خاصی دارد و مشتریان می توانند بر اساس سلیقه خود، مدل دلخواهی انتخاب نمایند. استفاده از پارتیشن دو جداره موجب حفظ حریم خصوصی افراد می شود و کسانی که نیاز به تمرکز خاصی دارند، می توانند از این نوع پارتیشن برای تفکیک فضا استفاده نمایند.
در بخش انتهایی این مقاله راهنما، پس از اینکه متوجه شدید پارتیشن چیست و چه انواع و کاربردهایی دارد، قصد داریم تا در مورد عوامل موثر بر قیمت آن نیز با شما صحبت کنیم. قیمت پارتیشنها به نوع، جنس، مدل و ابعاد آن وابسته است. ممکن است پارتیشنی با ابعاد و جنس انتخابی شما قیمت پایین، متوسط و یا حتی بالایی داشته باشد. قیمت پارتیشنها علاوه بر مواد به کار برده شده برای ساخت، به یراقها و لوازم جانبی آن هم وابسته است و باید قیمت آن را نیز در نظر گرفت.
نکته ای که هنگام خرید پارتیشن از یک مرکز فروش پارتیشن باید به آن توجه کرد این است که پارتیشن ها قیمت های متفاوتی دارند و حتی خرید گران ترین پارتیشن نسبت به ساخت یک دیوار در منزل یا اداره، ارزان تر و مقرون به صرفه تر است. پس با در نظر گرفتن مقدار بودجه خود و همچنین کاربرد پارتیشن در محل مورد نظرتان، پارتیشن مناسب و دلخواه خود را انتخاب نمایید.
جهت مشاوره رایگان و دریافت قیمت روز پارتیشن اداری تماس بگیرید.
تماس