ساختمان های امروزی بیشتر به شکل یکپارچه ساخته می شوند تا افراد با توجه به سلیقه و نیاز خود، تقسیم بندی های لازم را در محیط ایجاد کنند. پاراوان و پارتیشن برای تقسیم بندی بخش های مختلف ساختمان مورد استفاده قرار می گیرند. تفاوت پاراوان و پارتیشن منجر به کاربرد خاص هر یک از آنها شده است.
جهت مشاوره رایگان و دریافت قیمت پارتیشن تماس بگیرید.
تماساین در حالی است که از نظر بسیاری از مردم هیچ تفاوتی بین پاراوان و پارتیشن وجود ندارد. در این مطلب به بررسی کامل کاربرد و مزایا و معایب این دو وسیله پر کاربرد در طراحی دکوراسیون داخلی می پردازیم، پس با ما همراه باشید.
پاراوان نوعی پارتیشن متحرک است که از آن برای تقسیم بندی فضا استفاده می گردد. هر پاراوان از چند لته یا لنگه تشکیل شده که به وسیله لولا به یکدیگر وصل می شوند. در ابتدا پاراوان ها از چوب طبیعی ساخته می شدند اما امروزه از پارچه، شیشه، فلز، پی وی سی و ام دی اف برای طراحی و تولید پاراوان استفاده می گردد.
دوام، ماندگاری و زیبایی پاراوان ها بستگی به مواد اولیه و طرح انتخابی دارد اما معمولا پاراوان های ام دی اف استحکام بیشتری دارند. ارتفاع پاراوان ها متفاوت است اما اندازه استاندارد آن ۱۸۵ متر می باشد. عرض هر لته یا لنگه پاراوان می تواند بین ۴۰ تا ۶۰ سانتیمتر انتخاب شود. برای سهولت در جابجایی پاراوان معمولا در بخش زیرین آن از چرخ های کوچکی استفاده می شود.
برای بررسی تفاوت پاراوان و پارتیشن باید کاربرد این دو را نیز در نظر داشته باشیم. از پاراوان در تمامی ساختمان ها می توان برای تفکیک و جداسازی فضا استفاده کرد. گاهی پاراوان ها برای بستن راه ورودی به یک بخش، مورد استفاده قرار می گیرند. اگر دیوارهای بخشی از ساختمان آسیب دیده و یا نواقصی در آن وجود دارد می توانید با پاراوان، زیبایی دکوراسیون را افزایش دهید و این قسمت ها را بپوشانید.
به دلیل جابجایی آسان پاراوان ها می توانید در هر زمان که می خواهید تغییر دکوراسیون داده و تقسیم بندی جدیدی را به وجود آورید. برای ایجاد مکان تعویض لباس، غذاخوری و اتاق مطالعه نیز از انواع پاراوان استفاده می شود.
یکی از مزایای مهم پاراوان قابلیت جابجایی آن است که امکان تغییر دکوراسیون را به آسانی فراهم می کند. پاراوان ها علاوه بر تفکیک فضا منجر به زیبایی دکوراسیون هم می شوند و به همین دلیل کاربرد بسیاری دارند. قیمت پاراوان نسبت به پارتیشن کمتر است و به همین دلیل همه افراد می توانند پاراوان مناسب خود را تهیه نمایند. پاراوان ها در کنار مزایای خود، معایبی نیز دارند که می توان به عدم پوشش گسترده محیط، ایستایی کم و عایق نبودن آن اشاره کرد.
برای اینکه تفاوت پاراوان و پارتیشن را بهتر متوجه شوید و بدانید پارتیشن چیست، قصد داریم تا ویژگی های پارتیشن را به طور کامل مورد بررسی قرار دهیم. از پارتیشن عمدتا برای تقسیم و تفکیک فضا در محل کار یا ادارات استفاده می شود. با پارتیشن بندی یک ساختمان می توان بخش های گوناگون آن را برای اهداف مختلفی به کار برد. پارتیشن ها به دو گروه متحرک و ثابت تقسیم می شوند. برای ساخت پارتیشن از متریالی مانند چوب طبیعی، آلومینیوم، شیشه و ام دی اف استفاده می شود.
هر یک از پارتیشن ها می توانند به صورت تک جداره و دوجداره ساخته شوند و این بستگی به اهداف و نیاز شما دارد که کدام پارتیشن را انتخاب می کنید. پارتیشن های دوجداره سطح یکپارچه تری دارند و عایق صدای خوبی هستند. ارتفاع پارتیشن ها می تواند تا سقف نیز ادامه داشته و ابعاد، جنس و نوع آن بستگی به نظر مشتریان دارد.
قیمت پارتیشن بسته به نوع و کاربرد آن متفاوت است. پارتیشن ها می توانند در انواع ساختمان ها مورد استفاده قرار بگیرند و فضا را تفکیک کنند. خرید پارتیشن و استفاده از آن نظم خاصی را در محیط ایجاد کرده و منجر به حفظ حریم خصوصی افراد در خانه و یا محل کار می گردند. ظاهر یکپارچه و زیبای پارتیشن ها بر اساس سلیقه مشتری طراحی شده و با دکوراسیون به خوبی هماهنگ می شود.
با پارتیشن ها می توانید در پذیرایی خانه، فضایی برای مطالعه و یا غذاخوری به وجود آورید. با توجه به تفاوت پاراوان و پارتیشن امکان تقسیم بندی فضای یکپارچه خانه به اتاق های کوچک تر وجود دارد. بدین شکل می توانید از هر اتاق استفاده متفاوتی داشته باشید.
پارتیشن بندی نسبت به دیوارکشی هزینه های کمتری را به دنبال دارد و زیبایی بیشتری به محیط می بخشد. به دلیل جنس پارتیشن و نوع ساخت آن، پرستیژ بیشتری نسبت به پاراوان دارد و در ساختمان های مدرن و کلاسیک به کار می رود. پارتیشن هایی که تا سقف هستند، سر و صدا را به دیگر بخش ها منتقل نمی کنند و دسترسی آسانی برای افراد به وجود می آورند. پارتیشن قابل حمل بوده و در صورت تعویض خانه یا اداره می توانید پارتیشن را به محل جدید منتقل کنید.
زمانی که دیوارهای یک ساختمان افزایش یابد، میزان نور ورودی کم می شود اما پارتیشن ها امکان دسترسی به نور طبیعی و اجرای نورپردازی های مصنوعی را به خوبی فراهم می سازند. به دلیل تفاوت پاراوان و پارتیشن و متریال و شیوه ساخت متفاوت این دو، مقاومت و ماندگاری پارتیشن نسبت به پاراوان بیشتر است. اگر ابعاد و یا جنس پارتیشن به درستی انتخاب نشود، کارایی نخواهد داشت و بهره وری فضا را پایین می آورد. به همین دلیل پیش از انتخاب پارتیشن باید تمامی عوامل محیطی و نیازهای خود را مشخص کنید.
جهت مشاوره رایگان و دریافت قیمت پارتیشن تماس بگیرید.
تماس