پس از گذشت چند سال از زمان ساخت ساختمان، ممکن است بخش هایی از آن دچار فرسودگی و آسیب شود. این آسیب ها زیبایی ساختمان و مقاومت آن را کاهش می دهد. به همین دلیل بازسازی ساختمان انجام می شود تا زیبایی و مقاومت ساختمان افزایش یابد. برای انجام بازسازی بعضی از بخش های ساختمان، نیاز به اخذ مجوز وجود دارد. مراحل گرفتن مجوز بازسازی باید به ترتیب و در زمان مناسب انجام شود. به همین دلیل در این مطلب در مورد مراحل اخذ مجوز بازسازی از شهرداری در سال 1402 اطلاعاتی را به شما عزیزان ارائه می دهیم.
جهت مشاوره رایگان و دریافت قیمت بازسازی منزل تماس بگیرید.
تماسبرای بازسازی منزل در تهران اقدامات گوناگونی انجام می شود. بعضی از اقدامات مانند اجرای کاغذ دیواری، رنگ آمیزی دیوارها، نصب کابینت و مواردی از این قبیل نیازی به اخذ مجوز ندارند. بعضی از بخش های ساختمان حساسیت بیشتری داشته و یا بازسازی آنها با تغییر کاربری همراه است.
به همین دلیل برای بازسازی این قسمت ها باید مجوزهای لازم دریافت شود تا عملیات بازسازی کاملا قانونی انجام گردد. جابجایی پلکان ساختمان، حذف دیوارهای باربر، جابجایی دیوارهای پارکینگ، تغییر کاربری ساختمان و ساختن طبقه اضافه از جمله مواردی هستند که باید برای اجرای آن مجوز بگیرید.
تشکیل پرونده، اولین مرحله از مراحل گرفتن مجوز بازسازی است. پس از آن باید به واحد کنترل ساختمانی مراجعه نموده و درخواست تعیین زمان بازدید از ملک را ارائه دهید. سپس در زمان مشخص شده باید به عنوان مالک ساختمان به شهرداری مراجعه نمایید تا مامور مربوطه از ملک شما بازدید کند. در این زمان مامور بازدید به شما اعلام می کند که در چه زمانی به شهرداری مراجعه نمایید تا نتیجه را دریافت کنید.
تعیین بروکف از طریق واحد نقشه برداری، اعلام نظر واحدهای مربوط به تعیین خلاف و طرح تفصیلی شهرسازی بنابر درخواست مالک ساختمان، دستور رئیس شهرسازی برای استعلام از اداره گاز، برق، آتش نشانی، بیمه و پست و همچنین تهیه نقشه از جمله مراحل بعدی گرفتن مجوز است. در صورتی که نقشه معماری توسط تیم فنی شهرداری تایید شود باید به مهندس ناظر، محاسب، سازمان نظام مهندسی و واحد نظارت بر پروانه ارائه گردد تا آنها نیز آن را مورد تایید قرار دهند.
پس از طی این مراحل نوبت به صدور پیش نویس پروانه ساختمانی می رسد و باید عوارض تعیین شده پرداخت شوند. در آخرین مرحله مجوز پروانه ساختمانی صادر شده و به تایید مسئول شهرسازی، معاون فنی شهرسازی و شهردار خواهد رسید. بدین شکل مجوز بازسازی اخذ شده و عملیات آن طبق قوانین مصوب خواهد بود.
برای طی مراحل گرفتن مجوز بازسازی باید مدارک لازم توسط مالک تهیه و ارائه گردد. این مدارک به شرح زیر است.
۱- درخواست مالک
۲- اصل و کپی سند مالکیت (سند شش دانگ و یا سند اوقافی شش دانگ)
۳- اصل و کپی سرقفلی ملک
۴- اصل و کپی شناسنامه و کارت ملی مالک (در صورت وجود بیش از یک مالک باید مدارک شناسایی تمامی مالکان ارائه گردد)
۵- ارائه اصل و کپی شناسنامه و کارت ملی وکیل به همراه وکالت نامه رسمی
۶- ارائه فیش تسویه حساب عوارض سالانه
۷- ارائه فیش عوارض کسب سال جاری (بازسازی اماکن تجاری و اداری)
۸- ارائه نقشه تفکیکی یا تقسیمی تایید شده توسط شهرداری
۹- ارائه گواهی انحصار وراثت و وکالتنامه از وراث (در صورت فوت مالک)
۱۰- کدپستی ساختمان
یکی از چالش های مالکان برای انجام مراحل گرفتن مجوز بازسازی عدم آگاهی در مورد اداره مربوط به اخذ مجوز است. به طور کلی برای گرفتن مجوز بازسازی باید به دفاتر خدمات الکترونیک شهر مراجعه شود. در این دفاتر خدماتی مانند فیش عوارض، اخذ مجوز، اخذ پروانه و تمامی امور مرتبط با شهرداری ارائه می گردد.
پس برای مجوز و پروانه بازسازی باید به این دفاتر مراجعه شود تا اطلاعات لازم ارائه و یا دریافت گردد. پس از آن مسئول دفتر خدمات الکترونیک شهر، مراحل و اقدامات بعدی را برای شما شرح می دهد تا مطابق با آن عمل کنید.
همانطور که در بخش قبلی هم گفتیم برای گرفتن مجوز بازسازی نیازی به رفتن به شهرداری نیست و از طریق دفاتر خدمات الکترونیک می توانید درخواست خود را ارائه دهید. گاهی با توجه به شرایط، باید به شهرداری به طور حضوری مراجعه نمایید و مراحل گرفتن مجوز بازسازی را پیگیری کنید. به طور کلی سه حالت برای مراجعه حضوری به شهرداری وجود دارد:
فرض کنید که می خواهید بخش های کوچکی از خانه خود را بازسازی نمایید. در چنین شرایطی اگر بازسازی شما نیاز به اخذ مجوز نداشته باشد، پس شما بدون اخذ مجوز کار خود را شروع خواهید کرد. ممکن است در طی مراحل بازسازی، مامورین شهرداری از شما بخواهند که پروژه را متوقف نموده و برای اخذ مجوز به شهرداری مراجعه کنید. در چنین شرایطی شما باید به شهرداری منطقه و یا ناحیه خود مراجعه نموده و با ارائه مدارک، قانونی بودن بازسازی خانه و عدم نیاز به مجوز را ثبت کنید.
در بعضی از شهرستان ها دفاتر الکترونیک شهر وجود ندارند. پس در این شهرها برای اخذ مجوز، پرداخت عوارض و یا دیگر امور مرتبط با شهرداری باید به طور حضوری به این اداره مراجعه نمایید.
اگر برای گرفتن مجوز بازسازی عجله دارید پس بهترین راه، مراجعه حضوری به شهرداری است. شما باید به شهرداری منطقه و یا ناحیه خودتان مراجعه کرده و با تشکیل پرونده و طی مراحل بعدی، روند اخذ مجوز را تسریع کنید. از این طریق پیگیری بیشتری انجام شده و مجوز در کوتاه ترین زمان ممکن صادر می گردد.
برای مراحل گرفتن مجوز بازسازی باید مدت زمان مشخصی طی شود. در شهر تهران این مدت زمان با توجه به تعمیرات و بازسازی اساسی و غیر اساسی متفاوت است. به طور کلی برای گرفتن مجوز بازسازی و تعمیرات اساسی بین ۲ تا ۷ روز کاری زمان لازم است. این مدت زمان برای پروژه های بازسازی و تعمیرات غیر اساسی، به ۱ تا ۴ روز کاری ختم می شود. این مجوز پس از اخذ، مدت اعتبار خاصی ندارد و بنابر تصمیم مالک باید در زمان مناسب انجام شود.
جهت مشاوره رایگان و دریافت قیمت بازسازی منزل تماس بگیرید.
تماس